Coronamonitor Zeeland

16.000 flexwerkers vroegen coronacompensatie aan bij UWV

Tot nu toe hebben ruim 16.000 flexwerkers een overbruggingsregeling aangevraagd bij het UWV om hun inkomensverlies te compenseren. Flexwerkers die geraakt zijn door de coronacrisis en geen recht hebben op WW of bijstand, hebben recht op in totaal €1650 compensatie voor de maanden maart, april en mei. Zij kunnen dit nog een week lang aanvragen.

Een voorwaarde voor een uitkering via de zogenoemde TOFA-regeling is dat de flexwerker in februari minimaal €400 verdiende en in april minimaal de helft van dat inkomen is verloren. Ruim de helft van de 16.000 aanvragen voldeed niet aan dit criterium en kreeg de €1650 niet uitgekeerd. Van de goedgekeurde aanvragen is het merendeel al uitgekeerd, aldus het UWV.

Dat betekent dat tot nu toe rond de 8000 flexwerkers aanspraak hebben gemaakt op de regeling. Het is niet bekend hoe groot de groep flexwerkers is die recht heeft op de compensatie, maar insiders gaan uit van enkele tienduizenden. Dat zou betekenen dat nog lang niet iedereen uit die groep een aanvraag heeft ingediend.

Bron: FD

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners