Coronamonitor Zeeland

Aantal coronabesmettingen in Zeeland halveert

Het aantal coronabesmettingen in Zeeland blijft relatief laag. Afgelopen week werd bij 28 mensen een besmetting vastgesteld, op 2759 afgenomen tests, blijkt uit cijfers van de GGD. Eén Zeeuw overleed aan corona, er kwamen geen ziekenhuisopnames bij.

Het aantal besmettingen is daarmee bijna gehalveerd in vergelijking met de week ervoor, terwijl er afgelopen week iets meer tests werden afgenomen. Vorige week waren er nog 53 besmettingen op 2741 tests. Er zijn geen opmerkelijke clusters: Terneuzen was de afgelopen dagen koploper met zeven positieve tests. In de gemeenten Noord-Beveland, Reimerswaal, Veere en Sluis werden geen besmettingen vastgesteld. 

Daarbij moet wel aangetekend worden dat er ook besmettingen niet bekend zijn. Hoe meer mensen zich laten testen, hoe hoger het aantal bekende besmettingen.

Een inwoner van de gemeente Goes overleed afgelopen week aan corona. Dat is het tweede corona-overlijden sinds eind juni in Zeeland. De laatste ziekenhuisopname van een Zeeuw met corona dateert van 3 augustus.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Vereniging van Zeeuwse Gemeenten
VNO-NCW Brabant Zeeland
Aan de slag in Zeeland
Economic board Zeeland
Impuls Zeeland
Provinci Zeeland