Coronamonitor Zeeland

Alleen in Zeeland houdt het coronavirus zich nog koest

In de grote steden van Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag loopt het aantal coronagevallen de laatste tijd weer flink op. Er is slechts één provincie waar het aantal coronabesmettingen binnen de perken blijft, en dat is in Zeeland. In de afgelopen 24 uur werden in de provincie tien positieve tests geregistreerd. Dat komt neer op 2,6 besmettingen op 100.000 Zeeuwen, en daarmee blijft Zeeland als enige provincie ruim onder de zogenoemde signaalwaarde van de overheid.

De signaalwaarde staat op 7 besmettingen per 100.000 inwoners. Als het aantal coronagevallen in een etmaal daar boven komt, zijn mogelijk maatregelen nodig. De gedachte daarachter is dat meer besmettingen leiden tot meer ziekenhuisopnames en een verhoogde druk op de zorg.

21 regio’s boven signaalwaarde

In veertien regio’s zijn al beperkingen ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zeeland stond afgelopen donderdag precies op de signaalwaarde, voor het eerst sinds begin april, maar dat was een zeldzame uitschieter.

Van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland kwamen 21 vandaag boven de signaalwaarde uit. Amsterdam-Amstelland telde naar verhouding de meeste gevallen. Op elke 100.000 inwoners werden 50,4 positief getest. Dat is ruim zeven keer de signaalwaarde.

Drie regio’s bleven zondag net onder de streep. Dat zijn Friesland (6,8), Zuid-Limburg (6,7) en IJsselland (6,6).

Bijna 3000 nieuwe besmettingen

Tussen gisterochtend en vanochtend is het aantal nieuwe besmettingen gestegen met 2995. De dag daarvoor kwamen er 2777 nieuwe besmettingen bij.

 

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners