Coronamonitor Zeeland

Bijzonder uitstel betaling aanvragen kan tot en met 30 september

Ondernemers uit de bouw die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog uitstel van betaling aanvragen. Dat maakte de Belastingdienst vandaag bekend. Als je nu bijzonder uitstel aanvraagt, dan loopt dat tot 1 oktober 2021. Vanaf die datum moeten alle belastingen waarvoor je op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden, evenals de de belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021.

Waarom nu nog uitstel aanvragen?

  • Tot en met 30 september hoef je de belastingen waarvoor je bijzonder uitstel hebt, niet te betalen. Je krijgt hier een ruime betalingsregeling voor.
  • Vanaf 1 oktober 2022 start de betalingsregeling voor de belastingschuld die je hebt opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel. Je betaalt de belastingschuld dan af in 5 jaar.

Aangifte doen en belastingaanslagen op of na 1 oktober 2021

  • Op of na 1 oktober 2021 aangifte doen
    Hebt u bijzonder uitstel? En doet u in oktober 2021 aangifte over één of meer van de volgende tijdvakken? Bekijk wat de tijdvakken zijn waarover u voor het eerst niet alleen op tijd aangifte moet doen, maar ook weer op tijd moet betalen.
  • Belastingaanslagen met uiterste betaaldatum op of na 1 oktober 2021
    Krijgt u bijvoorbeeld op 2 september 2021 een aanslag inkomstenbelasting over 2020? Lees hier waarom het bijzonder uitstel voor deze aanslag niet geldt.

Hebt u vragen over het bijzonder uitstel van betaling? Op de webpagina Bijzonder uitstel van de Belastingdienst vind je de meest actuele informatie.

Bron: Bouwend Nederland

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners