Coronamonitor Zeeland

Colijnsplaatse Dagen 2021 afgelast

Ko Kallewaard baalt, maar het kan niet anders. De Colijnsplaatse Dagen 2021 gaan niet door. De voorzitter van de Stichting Colijnsplaatse Dagen zag geen mogelijkheid na de laatste aanscherping van coronaregels.

,,We hebben er alles aan gedaan om het voor elkaar te krijgen, maar je krijgt het niet rond.” Ko somt op: ,,Moesten we het hele dorp afzetten en iedereen laten checken op corona? Of zouden we het evenement op een afgesloten terrein bij de haven gaan houden en dan werken met toegangstests? Of op een plek elders bij het dorp met veel ruimte?” Allerlei alternatieve plannen heeft de voorzitter afgewogen met het bestuur. ,,Het ging van plan A tot en met D, maar het is niet te doen.” 

Ondanks hulp van de gemeente

De gemeente Noord-Beveland wilde echt meedenken, volgens Ko. Maar net als in 2020 komen er dus geen Colijnsplaatse Dagen dit jaar. ,,We zijn misschien wel het grootste evenement van Noord-Beveland, er komt in een goed jaar zomaar 10.000 man op af. Overal 1,5 meter handhaven is gewoon niet te doen.” Dus dit jaar geen braderie, kermis, kindervrijmarkt, optreden van bandjes en KNRM-demonstraties. 

Ontzettend jammer, vindt Ko, ook omdat het hele dorp geniet van de dagen. De stichting loopt zelf gelukkig geen kleerscheuren op. ,,We hadden afgewacht met boekingen, we wilden problemen voorkomen.” 

Ko spreekt de hoop uit er in 2022 weer iets moois van te kunnen maken. De Colijnsplaatse Dagen staan dan gepland op 12 en 13 augustus.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners