Coronamonitor Zeeland

Corona-babyboom alleen in noordelijk deel van Zeeland

Het noordelijke deel van Zeeland heeft te maken met een corona-babyboom. Op Schouwen-Duiveland, Tholen en Noord-Beveland werden in de eerste helft van dit jaar fors meer kinderen geboren dan in de eerste helft van vorig jaar.

Op Schouwen-Duiveland werden in zes maanden tijd 163 baby’s geteld, 52 meer dan een jaar eerder. Op Tholen steeg het aantal van 118 naar 162. Noord-Beveland noteerde zelfs bijna een verdubbeling: van 17 naar 31.

Elders in Zeeland is er niet of nauwelijks sprake van een geboortegolf. In de gemeenten Hulst, Kapelle, Reimerswaal, Sluis en Veere bevielen zelfs minder vrouwen dan een jaar eerder. In de andere gemeenten bleef het min of meer gelijk.

In heel Zeeland kwamen er in de eerste helft van dit jaar 1694 kinderen bij. Dat zijn er 102 meer dan in 2020 , maar het is vergelijkbaar met de periode 2016-2018.

De cijfers zijn afkomstig van het CBS. Het statistiekbureau vermoedt dat veel ouders in coronatijd er eerder voor kiezen om kinderen te krijgen, omdat thuiswerken het eenvoudiger maakt om voor de baby te zorgen.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners