Coronamonitor Zeeland

Eigen vermogen van half miljoen is verdampt

Het eigen vermogen van een half miljoen euro van de Westerschelde Ferry is door de coronacrisis compleet verdampt. Ondanks de steunmaatregelen van het Rijk lijdt het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens in 2020 ‘fors verlies', aldus gedeputeerde Harry van der Maas (SGP).

Het aantal passagiers is door de coronacrisis met 34 procent afgenomen. Tot en met september is het verlies precies vijf ton, zei Van der Maas vrijdag in antwoord op vragen van Ton Veraart (D66). En het jaar is nog niet voorbij. Het Rijk vergoedt een deel van de misgelopen inkomsten doordat reizigers zijn afgehaakt, maar dat is niet genoeg. Er zal nog meer geld bij moeten, al zei Van der Maas dat niet. Wel gaf hij aan dat het eigen vermogen van de Westerschelde Ferry net zo groot is als het verlies tot en met het derde kwartaal van dit jaar.

Volgende week praten de Staten verder over de Westerschelde Ferry. Dan gaat het over het afketsen van een overname van de veerdienst door de NV Westerscheldetunnel. Dat ging gepaard met het vertrek van de huidige directeur van de Ferry, Raymond Winterswijk.

 

Bron: AD

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners