Coronamonitor Zeeland

Dansen en springen doe je in coronatijd gewoon voor de camera

Dansen en springen via Zoom? Ja hoor, geen probleem! Rond de honderd  kinderen deden via de videoverbinding mee aan het Borsele Beweegt Bal. Een digitaal alternatief voor de normale kerstvakantieactiviteiten.

Ruim voordat het eerste Zoom-bal begint verschijnen de eerste snoetjes al in beeld. Kinderen tussen de vijf en acht jaar die allemaal veel zin hebben in een feestje. Vol verwachting en een tikje onrustig wippen ze voor de camera heen en weer. Het is DJ Arno die de show gaat leiden. Hij staat in een veelkleurig verlicht decor nog de laatste voorbereidingen te doen en dan gaat het van start. ,,Wat leuk dat jullie er zijn!” roept hij. ,,Allemaal even zwaaien??” Zo'n 120 handen vliegen de lucht in en even later stuiteren de kinderen door het beeld op een van de vrolijke en aanstekelijke liedjes van show. ,,Willen jullie iets zoeken waarmee je lawaai kan maken?”. Dat lukt. opmerkelijk veel pannen en deksels maar ook trommels en lepels verschijnen in beeld. ,,Sorry voor de buren", roept Arno nog terwijl de kinderen al vol overgave met de pannen, deksel en lepels in de weer zijn.  De vele dansjes worden afgewisseld met quizvraagjes waarmee ze kleine prijsjes kunnen winnen.

Een half uur later is de groep van 9 tot 12 jaar aan de beurt. Zij krijgen een muzikale bingo voorgeschoteld en moeten hun kaarten vol krijgen door heel veel vragen over muziek te beantwoorden. Het was de eerste keer dat Borsele Beweegt koos voor een digitale activiteit. ,,We vonden het erg leuk gaan", vertelt Anita de Pundert, leefstijlcoach. ,,Het was voor ons de eerste keer dat we het zo gedaan hebben en als het nodig is, is het zeker voor herhaling vatbaar.”

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners