Coronamonitor Zeeland

De Burgerij staat op omvallen

Gebruikt Vlissingen de rijkssteun om sociaal-culturele en maatschappelijke voorzieningen overeind te houden wel goed? Dat wil de LPV en vier oppositiepartijen weten. Ze zijn ongerust dat wijkcentrum De Burgerij in Paauwenburg omvalt door hoge huur en nauwelijks inkomsten.

De Burgerij is één van de weinige wijkcentra die nog actief zijn in de gemeente nu Vlissingen wijkgebouwen als Het Palet, de Kwikstaart en de Zwaan afstoot. De vrijwilligersstichting Burgerij huurt de ruimte aan de Van Hogendorpweg van zorginstelling Zorgstroom. Het bestuur van De Burger is een sponsoractie begonnen omdat de bodem van de kas in zicht is. Als er niets verandert moet De Burgerij in het voorjaar sluiten, meldde voorzitter Wim Meulmeester.

In Veere kan het wel

SGP, VVD, POV, PvdA en LPV vinden dat wijkcentra die zelf onderkomens hebben geregeld niet mogen sneuvelen door de coronatijd. In de raadsvergadering vorige week donderdag vroeg Tamara Vork waarom de gemeente Veere zulke voorzieningen wel steunt met rijksgeld en Vlissingen niet. Wethouder Rens Reijnierse beaamde dat Vlissingen daar geen regeling voor heeft. Wethouder Els Verhage zei weliswaar in gesprek te zijn over de huurlasten, maar dat de gemeente niet garant kan staan voor de huur. 

Dat vinden de partijen te weinig. Zij willen weten of de gemeente beleid heeft voor het geval voorzieningen als De Burgerij wegvallen. Waar kunnen de bewoners van de wijken dan naar toe? Daarbij willen de partijen weten wat er precies kan met het steungeld van het Rijk en waarom buurgemeenten zoals Veere er zoveel ruimhartiger mee om lijken te gaan.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners