Coronamonitor Zeeland

De kogel is door de kerk: ook dit jaar geen Klomppop in Ovezande

Het festival Klomppop in Ovezande gaat opnieuw niet door. Dat meldt de organisatie. De al eerder uitgestelde jubileumeditie van het evenement, gepland in het laatste weekend van mei, schuift door naar 2022. Mensen die al een kaartje hadden, hebben inmiddels bericht gehad dat zij hun geld teruggestort krijgen.

Sinds september heeft organisatie De Klomp Festivals alle scenario’s opengehouden en zelfs plannen gemaakt voor een groot terrasfestival. Maar met een avondklok in werking tot zo’n tien weken voordat de opbouw van het evenement zou beginnen, is er echt te weinig perspectief, zegt organisator Dennis Sommeijer. ,,Dit zat er natuurlijk al een beetje aan te komen. Op een gegeven moment moet je gewoon de knoop doorhakken. Er is nog te veel onduidelijkheid, daar kun je niet op organiseren.” Hoewel er wordt gesproken over vaccinatiebewijzen en/of sneltesten, ziet Sommeijer dat voor Klomppop nog niet zitten. ,,Ik denk niet dat we daar als vrijwilligersorganisatie in voorop moeten willen lopen.” 

Losse concerten op buitenpodium 

Helemaal uitsluiten dat er eind mei een band speelt, wil de organisatie overigens nog niet. ,,Als begin april blijkt dat een vergunning voor losse concerten op een buitenpodium haalbaar is, dan zijn de vrijwilligers bereid zoiets alsnog in gang te zetten.” Maar een volwaardig festival dat de naam Klomppop mag dragen zal, zoals het er nu naar uitziet, dus pas weer op 27, 28 en 29 mei 2022 plaatsvinden.

Het is tegen die tijd drie jaar na de laatste editie. Of dat gevolgen heeft voor de moraal van de vrijwilligers? ,,Ik denk dat veel mensen wel bereid zijn om weer in te stappen als het weer kan”, zegt Sommeijer. ,,Maar het speelt wel natuurlijk, dat hoor ik ook van andere organisatoren. De gang gaat er een beetje uit, de lol er een beetje vanaf.” Zelf houdt Sommeijer zich, nu hij geen festival kan organiseren, bezig met het online verkopen van tweedehands cd’s en vinyl via zijn recent opgezette digitale indie-platenwinkel Beduidend.com

De verwachting is dat veel namen van het huidige programma en de straattheatermiddag ook in 2022 weer op het affiche zullen staan. De line-up van de veertigste editie van Klomppop bestond onder meer uit Thomas Azier, Navarone, Joost, The Dirty Daddies en Roxeanne Hazes. 
Ook andere Zeeuwse festivals hebben al besloten door te schuiven naar volgend jaar,  te verplaatsen of voor een andere opzet te kiezen. Het gaat dan onder meer om Hrieps, Bluesfestival Kwadendamme en het Bevrijdingsfestival. Door Vestrock en Concert at Sea (beide in juni) is vooralsnog niets besloten over het  afblazen of verplaatsen van de komende edities. 

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners