Coronamonitor Zeeland

Dringend advies aan bouwbedrijven

De Belastingdienst geeft een dringend advies aan bouwbedrijven om het bijzonder uitstel van betaling uiterlijk 30 juni te verlengen.

Ondernemingen in de bouwbranche waarbij bijzonder uitstel van betaling binnenkort afloopt, en die (nog) niet kunnen voldoen aan nieuwe betalingsverplichtingen, kunnen het bijzonder uitstel verlengen. Zo meldt de Belastingdienst op haar website.

Gevolgen voor terugbetalingsregeling

De Belastingdienst ziet dat het bijzonder uitstel van 60.000 ondernemers is afgelopen maar dat nog geen verlenging is aangevraagd. Afgelopen zaterdag hebben deze ondernemers hierover ook een brief ontvangen van de Belastingdienst. Als geen verlenging wordt aangevraagd en belastingen vervolgens niet op tijd worden betaald, dan kan dit gevolgen hebben voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. Welke gevolgen dit zijn per situatie staat beschreven op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel.

Verleng eenvoudig voor 30 juni

Bijzonder uitstel van betaling kan voor 30 juni eenvoudig verlengd worden via het online formulier van de Belastingdienst. Hier zijn ook de voorwaarden voor verlenging opgenomen. De Belastingdienst adviseert om bij twijfel te verlengen en dat ook bijzonder uitstel kan worden aangevraagd als dit nog niet eerder is aangevraagd.

Bron: Bouwend Nederland

 

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners