Coronamonitor Zeeland

Film by the Sea op Schiermonnikoog slaat noodgedwongen een jaar over

Er komt dit jaar geen Film by the Sea op Schiermonnikoog. De tweede editie van het festival, die later deze maand zou worden gehouden, is vanwege de coronabeperkingen geannuleerd.

Vorig jaar kreeg Film by the Sea er een ‘zusje’ bij op het Waddeneiland. Het initiatief was afkomstig van Jelle de Jong. Hij is beheerder van het plaatselijke dorpshuis, dat tevens fungeert als bioscoop. Samen met andere partijen op het eiland zette hij het festival op, om bezoekers ook buiten het hoogseizoen wat te kunnen bieden.

Film by the Sea is niet direct betrokken bij de organisatie van het festival, maar leent er wel zijn naam aan en bepaalt de selectie van de films − afgelopen jaar waren dat er negen − die worden vertoond. Directeur Jan Doense verrichtte ook de opening van de eerste editie. Die verliep succesvol, waarna de organisatoren besloten er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Dit jaar zit er dus geen filmfestival op Schiermonnikoog meer in. De volgende editie staat nu op het programma voor 21 tot en met 23 januari 2022.

 

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners