Coronamonitor Zeeland

Geen angst voor coronacrisis: ‘Dit wordt een succes’

Een nieuw toeristisch bedrijf beginnen midden in de coronacrisis. Pim Rottier doet het. Terwijl er momenteel nauwelijks een toerist te zien is op Walcheren vertrouwt de 32-jarige inwoner van Driewegen erop dat vanaf april heel wat op zijn solexen of speciale elektrische fietsen en e-scooters rondrijden. ,,Want dit is gewoon leuk om te doen. Dit wordt een succes.”

Het bedrijfspand aan de Middelburgsestraat in Koudekerke stroomt momenteel langzaam vol met e-scooters en e-fietsen. Rottier en zijn vader zetten vervolgens alles in elkaar zodat ze op 1 april gereed zijn om klanten te ontvangen. Hij vertelt dat hij voor die datum al de eerste e-choppers heeft verhuurd. ,,Een gezin uit Almelo komt eind maart een weekeinde naar Domburg en zag op onze site dat we dit vanaf april aanbieden. Een van hen belde mij op met de vraag of ze al ook al eerder bij ons terecht kunnen. Natuurlijk kan dat.”
 
Hij kwam op het idee voor het bedrijf toen hij een tijdje terug een groepje mensen een solextocht zag maken. Na wat speurwerk zag hij dat zoiets op Walcheren nog ontbreekt. ,,Mensen kunnen wel solexen huren bij een Zuid-Bevelands bedrijf maar dan zit je met de vervoerskosten. Die moeten allemaal naar hier op Walcheren worden gebracht en weer terug.” Maar alleen solexen verhuren, dat is volgens hem onvoldoende. Daarom besloot hij ook om speciale e-bikes en e-scooters aan te schaffen en die te verhuren. ,,Niet de gewone e-bikes. Daar zijn er voldoende van te krijgen. Elke fietsenzaak verhuurt ze.”

Op Marktplaats een serie oude leren jassen gevonden

Tijdens zijn zoektocht naar een geschikte locatie, stuitte hij op een leegstaande winkel in Koudekerke. ,,Een perfecte plek. Lekker centraal.” Hij kiest niet voor iets huren in Domburg of Zoutelande, plaatsen waar tijdens het seizoen heel wat meer toeristen verblijven. ,,Wegens de kosten. Daar iets huren is veel duurder dan hier in Koudekerke. Bovendien is het maar de vraag of ik daar iets kan huren dat geschikt is.”
Rottier heeft op Marktplaats ook een serie oude lange leren jassen gevonden. Volgens hem ideaal om aan te trekken tijdens een solextocht. Als een vriend een van die jassen uitprobeert, blijkt dat het leer aardig stijf is. Rottier: ,,Die moeten we dus nog eens goed insmeren met ledervet zodat zo wat makkelijker zijn aan te trekken.”

Hij mikt met zijn verhuurbedrijf zowel op groepen als families. En hij gaat hen ook speciale routes aanraden. ,,Want ik vind dat toeristen wel over de Boulevard in Vlissingen moeten rijden en over de Markt in Middelburg.” En indien gewenst zorgt hij er straks ook voor dat ze bijvoorbeeld bij Fort Rammekens kunnen picknicken. ,,En als ze terugkomen een barbeque hier achter de zaak. Zodat ze voldaan terug naar de camping kunnen. Dan wordt het niet alleen even een fiets of een scooter huren, nee we bieden een compleet pakket aan.”

Hij is niet bang dat de coronacrisis voor zijn bedrijf voor problemen zorgt. ,,Mensen kunnen online alles regelen en als ze hier komen staan de choppers of scooters buiten te wachten. Ze moeten alleen maar opstappen en vertrekken en na afloop de sleuteltjes inleveren.”

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners