Coronamonitor Zeeland

Maar gekissebis doet afbreuk aan kerstgedachte

Een mooie kerstgedachte met een bijsmaakje. Het geld dat overblijft omdat de provincie geen nieuwjaarsbijeenkomst kan organiseren, gaat naar goede doelen in Zeeland. Nadat de Statenfracties elkaar daarover eerst in de haren waren gevlogen.

Met steun van GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren en SP stelde Willem Willemse (50 Plus) vrijdag voor de paar duizend euro te doneren aan de Zeeuwse voedselbanken. Zonder meer een mooi en sympathiek idee, reageerde gedeputeerde Harry van der Maas (SGP), maar hij wees erop dat het Rijk geld in kas heeft voor voedselbanken en dat die de verantwoordelijkheid zijn van gemeenten. 

Goedkoop en ongepast

SGP, VVD, CDA, ChristenUnie en ProZeeland stelden voor het geld te besteden aan doelen op het gebied van leefbaarheid, die door corona in de knel zijn gekomen. Een ‘trucje’ om het geld niet aan de voedselbank te hoeven geven, reageerde Martin Bos (FvD). Een ‘schaamlap’, vond Ton Veraart (D66). Dat noemde Kees Bierens (VVD) weer ‘goedkoop en ongepast’. De voedselbank haalde het niet, de leefbaarheid wel, zij het zonder steun van GL, D66, PvdD, 50Plus en FvD.

 
Bron: AD
 

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners