Coronamonitor Zeeland

Gerrit en Jim zitten vast om geld op te halen voor de horeca

En ze zitten vast! Jim Stremme en Gerrit van Loon hebben zich vanochtend vrijwillig laten opsluiten in hun Glaezen Hûûs. Tot donderdagavond zes uur is het achterkamertje van het Zierikzeese café De Biet hun leefwereld. Met hun actie hopen ze zoveel mogelijk geld op te halen ter ondersteuning van de horeca op Schouwen-Duiveland in coronatijd.

Het duo is het klokje rond te volgen via een livestream op YouTube en de Facebookpagina van het Glaezen Hûûs. Tussen half elf en drie uur ontvangen ze gasten, die ze de hemd van het lijf vragen. ,,Buiten die uren is het gewoon een beetje Big Brother, en kan je meekijken wat we hier allemaal uitspoken", zegt Van Loon. ,,Tot kerstavond is dit feitelijk onze huis- en slaapkamer. Ik hoop dat de burgemeester een knijper meeneemt voor op z'n neus, als hij ons donderdag komt ‘bevrijden’. Want na vier dagen niet douchen meuren we de tent uit, ben ik bang.”

Tafel, bank en twee matrassen

De achterkamer is coronaproof ingericht en met een doorzichtige wand afgescheiden van het bargedeelte. Met een tafel, bank en twee matrassen moeten Stremme en Van Loon het voorlopig doen. Alleen voor het toilet beneden mogen ze de ruimte even verlaten. Wie eten bestelt bij De Biet en dat gaat afhalen, kan even een blik naar binnen werpen. Maar verder is het absoluut niet de bedoeling dat mensen komen kijken hoe het er in het Glaezen Hûûs aan toe gaat, benadrukt Van Loon. Het café is verder ook gewoon gesloten.

Wethouder Daniël Joppe beet als eerste gast het spits af. Hij had een pot meegenomen waar iedere keer dat het ‘c-woord’ wordt gezegd, een euro in moet worden gegooid. ,,En een envelopje namens mijn vrouw en mij.”

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners