Coronamonitor Zeeland

Goes komt met kledinglijn om horeca te steunen

In Goes is een tijdelijke kledinglijn met de naam 'Zo WeAr Goes' opgezet, bedoeld om horecaondernemers te steunen. Wie een T-shirt of hoodie met de opdruk van een typisch Goes stadsbeeld bestelt, geeft daarmee ook geld aan een ondernemer naar keuze.

Het initiatief komt van ondernemingsplatform Zo Goes. Van elke bestelling gaat de helft van het het bedrag naar een café of restaurant naar keuze. Iedereen die bestelt, bepaalt meteen welke ondernemer het bedrag moet krijgen.

Op de T-shirts en hoodies staan tekeningen van tekenaar Danker Jan Oreel uit Goes. Hij heeft het stadhuis en de Maria Magdalenakerk getekend. "We hebben het cadeau gekregen voor deze actie. Hierna gaan we het niet meer gebruiken, het is een eenmalige uitgave", zegt Roland Goovers van Zo Goes.

Idee komt uit Tilburg

Goovers zegt dat hij met ondernemingsplatform al langer zocht naar manieren om de horecaondernemers te steunen. Vorige week werd hij door iemand getipt dat er in Tilburg een soortgelijke actie werd gehouden. Volgens Goovers kun je met een kledinglijn in korte tijd een groot bedrag ophalen.

De initiatiefnemer zegt dat de actie aanslaat. Sinds donderdagavond komen er ieder halfuur meerdere bestellingen binnen, zegt Goovers. "We denken dat het een druppel op een gloeiende plaat blijft, maar hopen toch dat er veel besteld gaat worden. Dat kan tot en met 2 maart, vanaf 3 maart hopen we horecazaken uit te kunnen gaan keren."

Op meerdere plekken in Zeeland ontstaat het idee om een kledinglijn te starten. Horecaondernemers uit Cadzand zijn er eerder deze maand ook al mee gestart. Vanuit hun horecazaak verkopen ze truien met opdrukken die met het nachtleven te maken hebben.

Bron: Omroep Zeeland

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners