Coronamonitor Zeeland

Goese dansdocente geeft les in haar eigen achtertuin

‘Ik wil na deze pandemie graag nog een dansschool hebben!’ Met die gedachte is Shirley Kleij van Dansstudio Shirley in Goes steeds op zoek naar mogelijkheden om toch dansles te kunnen geven. Sinds deze week doet ze dat op een wel heel bijzondere plek: haar eigen achtertuin.

In de kou en de sneeuw, wel onder een zeil overigens, stonden leerlingen zaterdagochtend enthousiast te dansen in de achtertuin van hun docente aan de Kamperfoeliestraat in Goes. Na weken van online les krijgen, vonden ze het geweldig om weer eens oog in oog te staan met hun danslerares en medeleerlingen. Voor Shirley zelf was de dag extra feestelijk, want ze was ook nog eens jarig. Ze werd 50. De danslessen in haar eigen tuin bevallen uitstekend. ,,Hier gaan we zeker mee door, zolang we in de studio niet mogen dansen.’’

Enthousiasme

Die studio bevindt zich in het stationsgebouw in Goes. Het is momenteel uit den boze om daar te dansen. ,,Maar buiten mag het wel met kinderen tot en met zeventien jaar’’, aldus de eigenaresse van de dansstudio. Ze kan naar eigen zeggen geen gebruik maken van steunregelingen van de overheid en moet  dus creatief zijn. Allerlei locaties passeerden de revue, maar vielen af omdat ze niet geschikt waren of betaald moesten worden. ,,En dat kan nu gewoon even niet.’’ Nadat ze de buren had ingelicht en een plan van aanpak had ingediend, gaf de gemeente toestemming voor de lessen in de achtertuin. De afgelopen weken gaf Shirley online dansles, ze had zelfs een green screen in de kamer staan om verschillende achtergronden te kunnen tonen. ,,Maar ideaal is het natuurlijk niet. Nu voel ik het enthousiasme van de leerlingen weer. Dat is heerlijk.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners