Coronamonitor Zeeland

Huizenmarkt: 2020 is tot nog toe een recordjaar

De Zeeuwse huizenmarkt bevindt zich op een historische top. Er zijn in 2020 (tot en met november) meer huizen verkocht dan in dezelfde periode in andere jaren. Dat blijkt uit de Kadastercijfers die vandaag zijn gepubliceerd. Met name rijtjeshuizen en vrijstaande woningen scoren hoger dan ooit.

 

De verkoop van rijtjeshuizen is in één jaar gestegen met zestien procent naar 2.827 woningen. Het aantal transacties met vrijstaande huizen steeg met elf procent naar 1.308. De verkoop van twee-onder-een-kappers en appartementen is in vergelijking met vorig jaren geen record.

De statistiek van het Kadaster gaat terug tot en met 2004. Het Kadaster maakt als het gaat om rijtjeshuizen nog een onderscheid tussen hoekwoningen en tussenwoningen. Voor de overzichtelijkheid zijn die twee in deze statistiek samengevoegd.

Grafiek

In onderstaande grafiek is de maand december steeds weggelaten, om een vergelijking van de voorgaande jaren mogelijk te maken. Het dal in de cijfers (met het dieptepunt van 2009 tot en met 2013) werd veroorzaakt door de kredietcrisis.

 

 
 

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners