Coronamonitor Zeeland

In week tijd 25 procent minder positieve tests

Het RIVM heeft de afgelopen week 35.142 coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een daling van 25 procent ten opzichte van een week eerder. Steeds minder mensen maken de gang naar de teststraat. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen daalt fors.

De afgelopen week kwamen volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) 1226 mensen met corona op de verpleegafdeling van het ziekenhuis terecht. Dat is ruim 22 procent minder dan een week geleden. Op de ic waren het er 216, dat zijn er 16 procent minder dan de week daarvoor en liefst 35 procent minder dan twee weken geleden. 

Er liggen nu in totaal 646 mensen met corona op de ic. Op het hoogtepunt van de derde golf (eind april) waren dat er ongeveer 200 meer. Ook op de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen is het met 2149 patiënten rustiger dan toen. Destijds lagen op de ‘normale’ afdelingen ruim 2500 coronapatiënten. 

Het aantal besmettelijke mensen wordt nu ingeschat op 130.000, dat waren er vorige week 150.000. De ‘R’ schiet fors onder de 1, wat betekent dat de epidemie krimpt. Op 3 mei, de meest recente datum waarvoor het reproductiegetal berekend kan worden, bedroeg de waarde 0,89. Ruim 272.000 gingen afgelopen week naar de teststraat van de GGD. Dat is 23 procent minder dan vorige week en een halvering ten opzichte van eind maart. Ruim 12 procent van de tests viel positief uit, ongeveer net zoveel als vorige week.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners