Coronamonitor Zeeland

Kleding- en schoenenzaken kampen met flinke belastingschulden

Ongeveer een op de drie kleding- en schoenenzaken heeft een schuld bij de Belastingdienst. Het gaat vaak om een forse schuld. Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek en eigen transactiedata.

Sinds het begin van de coronacrisis kunnen ondernemers uitstel van betaling aanvragen bij de fiscus. In de detailhandel heeft elf procent van de bedrijven een belastingschuld. In totaal hebben ruim 15 duizend bedrijven een schuld van 1,1 miljard euro, gemiddeld ruim 72 duizend euro per bedrijf.

Vooral veel kleding- en schoenenwinkels hebben uitstel van belastingbetaling aangevraagd. In de schoenenbranche heeft 35,1 procent van de winkels een schuld, in de kledingbranche is dit 33,3 procent. Kledingwinkels hebben gemiddeld een schuld van 91 duizend euro. Bij schoenenwinkels is dat gemiddeld 115 duizend euro.

Bijna dertien procent van de supermarkten en ruim twaalf procent van de voedingsspeciaalzaken heeft uitstel gekregen. ABN Amro noemt dat opvallend, omdat zij als de grote winnaars van de coronapandemie worden gezien.

Bron: Retailtrends

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners