Coronamonitor Zeeland

Laat maximale aantal toe bij festivals, doe nachthoreca open

Het Veiligheidsberaad is het niet eens met het kabinet over de aangekondigde versoepelingen. Zo adviseren ze niet voor een capaciteitsbeperking voor evenementen en raden ze af de horeca tussen middernacht en 6 te sluiten.

Het Veiligheidsberaad heeft het kabinet vandaag geadviseerd om bij evenementen de maximale capaciteit toe te laten, in plaats van de 75% waar ze eigenlijk op mikten. Ook heeft het overleg met de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s afgeraden om horeca te verplichten om tussen middernacht en 06.00 uur dicht te zijn. Het beraad, dat dinsdagochtend online samenkwam, is voor het verplicht tonen van een QR-code.

,,Het Veiligheidsberaad vindt dat het systeem van verplichte coronatoegangsbewijzen zo duidelijk mogelijk uitgevoerd moet worden, met zo min mogelijk afwijkingen en uitzonderingen. Wij begrijpen de overwegingen van het kabinet, maar hebben om die redenen een voorkeur om de beperkingen in openingstijden van de horeca en het aantal bezoekers bij evenementen niet toe te passen”, zo reageerde voorzitter Hubert Bruls na afloop van de bijeenkomst waarbij behalve de burgemeesters ook de de demissionaire ministers Ferd Grapperhaus en Hugo de Jonge aanwezig waren.

Versoepelingen

Het kabinet maakt dinsdagavond in een persconferentie de nieuwe versoepelingen bekend. Vandaag bleek dat naast evenementen nu ook de clubs en discotheken weer open mogen mogen. Wel moeten deze zich ook houden aan de horecasluiting tussen middernacht en 6 uur.

Na de persconferentie volgt volgens burgemeester Bruls van Nijmegen “nog nadere afstemming tussen het Veiligheidsberaad en het Rijk met betrekking tot de handhaving. In het buitenland lijkt de handhaving van de coronatoegangsbewijzen weinig tot geen problemen op te leveren. Het Veiligheidsberaad heeft aangegeven dat de huidige handhavingspraktijk de uitdrukkelijke voorkeur heeft: de eerste verantwoordelijkheid ligt bij ondernemers en klanten, bij excessen treedt de overheid op.”

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners