Coronamonitor Zeeland

Langs de deur met driegangendiners

Met tassen vol lekkers kwamen Kenneth van 't Kruys en Barbara Faasse op eerste kerstdag naar buiten bij restaurant Het Elfde Gebod in Goes. Niet voor zichzelf, maar voor mensen die deze dag alleen waren.

Op in totaal negen adressen bezorgde het tweetal een diner van drie gangen. Op het menu stond onder meer hertenboutbiefstuk en - voor de visliefhebbers - zeebaarsfilet. Kenneth en Barbara brachten de maaltijden rond namens de Stichting Variant. ,,We hebben dit jaar vanwege het coronavirus heel weinig kunnen doen’’, zegt Kenneth. ,,Op deze manier wilden we het jaar toch op een positieve manier afsluiten.’'

De mensen bij wie het heerlijke eten werd bezorgd, zowel alleenstaanden als koppels, waren geselecteerd door wijkopbouwwerker Matijs Gerrits. ,,Iedereen was heel dankbaar’’, vertelt Kenneth. ,,Van één echtpaar was de vrouw jarig. Speciaal voor haar had Het Elfde Gebod nog een heerlijke fles wijn in de tas gedaan.’’ Stichting Variant probeert mensen uit verschillende culturen met activiteiten nader tot elkaar te brengen.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners