Coronamonitor Zeeland

Leerlingen Stamperiusschool maken coronavlag

De Stamperiusschool in Wilhelminadorp heeft zijn eigen vlag. Een vlag waar alle leerlingen aan hebben meegewerkt. Vanochtend is het exemplaar opgehangen, onder toeziend oog van leerlingen en leerkrachten.

De leiding van de Stamperiusschool kwam op het idee voor een eigen vlag door een artikel in de krant, laat directeur Natasja van Dijke weten. ,,Enkele weken geleden lazen we in de PZC over de actie van kunstenaars die vlaggen tentoonstellen in het Goese Meer. Hier zijn wij als school door geïnspireerd geraakt en vervolgens hebben we samen met de kinderen een vlag ontworpen.”

Als thema voor de vlag koos de school de coronaperiode. Met inbreng van alle kinderen. ,,Alle leerlingen hebben een tekening gemaakt over hoe zij die coronaperiode hebben ervaren. Hiervan is één grote vlag gemaakt.” 

Het resultaat is een groot geel doek met daarop 47 tekeningen en het logo van de school. Leerling Mateo had de eer om de vlag voor het eerst te laten wapperen. Staand op een tafeltje stak de twaalfjarige de stok in de houder tegen de school.   

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Vereniging van Zeeuwse Gemeenten
VNO-NCW Brabant Zeeland
Aan de slag in Zeeland
Economic board Zeeland
Impuls Zeeland
Provinci Zeeland