Coronamonitor Zeeland

Leonidas opent midden in lockdown een chocoladewinkel in Zierikzee

,,Opa Juin, ooit poortwachter in Zierikzee was mijn betovergrootvader. Als kind logeerde ik vaak bij opa en oma Beuzenberg in de Poststraat 22 en nu begin ik zelf in de Maarstraat 12 mijn speciaalzaak: Leonidas-Choco Montmaertre’’, vertelt Marjan Bossers (56) uit Oud-Vossemeer.

Het getuigt toch van lef in deze tijd van corona lockdown een nieuwe winkel te beginnen? ,,Het was half december inderdaad wel even extra spannend, maar een chocolaterie wordt als essentiële winkel beschouwd en we konden dus doorgaan met onze plannen. Gelukkig maar, want alles valt hier zo geweldig mooi samen’’, constateert Bossers, die voorheen werkzaam was in de verkoopbranche van ICT en software. Zij en haar partner Ralph Meijer (73) waren toe aan een nieuwe levensfase.

‘Kans die ik niet voorbij mocht laten gaan’

Zij woonden achttien jaar in het buitengebied van Oud-Vossemeer met alle ruimte voor hun paarden, die ze zelf ook fokten. Dat besloten ze af te bouwen en de behoefte aan kleinschaliger wonen deed zich voor. De keus voor Zierikzee was bewust en het te koop komende appartement boven de lunchroom aan de Maarstraat 14 voldeed aan hun wensen. ,,Het idee dat ik in het naastgelegen pand een speciaalzaak zou beginnen, ontstond pas toen daar even later het bord van een makelaar op kwam te staan. Toen ben ik gaan zoeken op de website Franchise Plus en vond ik de oproep aan een ondernemer voor een Leonidas filiaal in Zierikzee. Dat was een kans die ik niet voorbij mocht laten gaan’’, zegt Bossers.

Maar chocolaterie is toch heel wat anders dan ICT/software? Ze lacht en vertelt: ,,Ik ken de detailhandel goed door mijn vakantiebaantjes vroeger en door de delicatessenzaak die mijn partner voorheen had. Dat ik ook iets met chocolade heb, blijkt uit het feit dat drie van mijn paarden de namen: ‘BonBon Bloc’, ‘Leonidas’ en ‘Côte d’Ór’ kregen. Bovendien kan ik mij goed vinden in de filosofie van Leonidas Kestekides, die het bedrijf ruim honderd jaar geleden stichtte: ‘Ik deed het niet voor het geld, niet voor de roem, ik wilde geluk verspreiden’. Dat wil ik ook: een beetje geluk brengen met bonbons. Al moet ik natuurlijk wel een inkomen verdienen’’, voegt Bossers er eerlijkheidshalve aan toe.

‘Ik word geen koffie- of theeverkoper’

Vrijdag hebben zij en Meijer de sleutel gekregen van hun nieuwe appartement en is de verhuizing begonnen. ,,Gelukkig hoeft de piano niet naar boven, want die zetten we in de winkel. Ralph en ik spelen beiden en ik ook nog altviool. Dus af en toe kan er hier ook muziek gemaakt worden.’’ Het duo staat aan de vooravond van twee razend drukke weken. De speciaalzaak krijgt een stijlvol interieur met een toonbank voor vijftig soorten bonbons, aangevuld met aanverwante artikelen (koffie, thee, servies) om als geschenk te verwerken.

,,Dat zijn aanvullende producten, die ik hoofdzakelijk gewoon bij bedrijven in Zierikzee inkoop. Ik word dus geen koffie- of theeverkoper’’, haast Bossers zich te zeggen. De opening van haar speciaalzaak staat gepland op zaterdag 13 februari om 10.00 uur, aan de vooravond van Valentijnsdag. Bestellingen daarvoor kunnen nu al worden gedaan via de webshop; vanaf 13 februari af te halen in de winkel of laten bezorgen; buiten Zierikzee tegen geringe vergoeding.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners