Coronamonitor Zeeland

Let op: risico op terugbetaling coronanoodsteun

Uit onderzoek van UWV blijkt dat ruim 60 procent van de werkgevers in de bouw en infra nog geen definitieve berekening van de coronanoodsteun heeft aangevraagd. Zonder een definitieve berekening van een accountant moet het gehele voorschot terugbetaald worden.

Ruim 2.000 bouw- en infrabedrijven maken gebruik van de eerste NOW-regeling over de periode van begin april tot eind mei 2020. Ongeveer 1.300 bedrijven hebben wel een voorschot ontvangen maar nog geen definitief bedrag. Om het definitieve bedrag te bepalen moeten de bedrijven zelf een berekening aanvragen, vaak bij een accountant. Een woordvoerder van UWV meldt: "Geen definitieve berekening betekent dat de tegemoetkoming op nul wordt vastgesteld en je dus je hele voorschot moet terugbetalen. Dat willen we voorkomen. Dat we nu op slechts 39 procent zitten, is zorgwekkend".

Drukte bij accountant

Bedrijven die een derden- of accountantsverklaring nodig hebben, hebben een aanvullend probleem volgens het UWV. Het is druk bij de boekhouders en accountants. Daarom is het echt belangrijk dat de bouw- en infrabedrijven weten dat ze nu zélf in actie moeten komen.

Op de website van het UWV staat hoe de definitieve berekening wordt aangevraagd. Daarnaast is het mogelijk om te bellen met het UWV via 088 - 898 20 04.

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners