Coronamonitor Zeeland

Maatwerk in steun blijft nodig voor land- en tuinbouw

Het kabinet heeft vandaag aangekondigd dat de coronasteunpakketten in het vierde kwartaal worden stopgezet, omdat per 1 oktober aanstaande de coronamaatregelen naar verwachting kunnen worden opgeheven. LTO Nederland verwelkomt het opheffen van de coronamaatregelen, maar vindt maatwerk in steun voor land- en tuinbouwsectoren die nog allerminst hersteld zijn van de coronapandemie noodzakelijk.   

Nog steeds hebben veel ondernemers te kampen met tegenvallende omzetten terwijl de kosten voor het verzorgen van planten en dieren gewoon doorlopen. Ook is het niet zeker of het einde van de coronapandemie daadwerkelijk in zicht is.

“LTO Nederland heeft afgelopen weken in de gesprekken met het kabinet gepleit voor maatwerk en behoud van de coronasteunmaatregelen, bijvoorbeeld voor land- en tuinbouwbedrijven die normaal gesproken producten leveren aan de horeca- en evenementenbranche, zoals fritesaardappelen, vlees of groenten en fruit.” zegt Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland. “De steunmaatregelen zijn zodanig vorm gegeven dat deze mee-ademen met het omzetverlies van de bedrijven. Voor de bedrijven die het echt nog nodig hebben biedt voortzetting van de steunmaatregelen een belangrijk vangnet.”

LTO Nederland is, zoals het er nu naar uitziet, overigens blij dat de coronamaatregelen kunnen worden opgeheven – mits dit niet de deuren openzet voor een opleving van het virus met opnieuw strenge maatregelen. Het is aan het kabinet om hierin een verstandig besluit te nemen. LTO Nederland roept de Tweede Kamer op om met het kabinet in gesprek te gaan, zodat er maatwerk blijft in steunmaatregelen voor ondernemers die het echt nog nodig hebben.

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners