Coronamonitor Zeeland

Met een Mossel Drive Thru geld ophalen voor kinderen met kanker

Rond de 1000 mensen kwamen er vorig jaar op af: de grote mosselavond voor stichting Vakantiehuis Thuredriht. Door de corona zit dat er dit jaar niet in. Maar de organisatie laat het daar niet bij zitten. Zaterdag 1 augustus is er in Renesse een Mossel Drive Thru.

Een wat? ,,Een Mossel Drive Thru. Waarschijnlijk de eerste en enige in Zeeland", lacht organisator Marieke Braber. Al minstens 30 jaar kookt de mosselploeg zomers kilo’s mosselen weg om geld op te halen voor de huisjes van Thuredriht. Die organisatie heeft in Renesse drie vakantiewoningen waar gezinnen met kinderen met kanker vakantie kunnen houden. Ook mensen met MS kunnen er terecht.

Een grote klap

Tijdens het jaarlijkse Mosselfeest op vakantiepark Zonnedorp, dat van de familie Braber is, wordt normaalgesproken ongeveer de helft van de jaarlijkse vaste lasten van de huisjes binnen geharkt. ,,Dat is voor ons altijd een grote klap.”  Met de Mossel Drive Thru hoopt de organisatie alsnog een slag te slaan én er ook enigszins het gebruikelijke feestje van te brouwen. Samen met de vrijwilligers, wat een bijzondere mix is van mensen van het eiland en campinggasten.

Saus volgens geheim recept 

Met de drive thru bestellen en betalen mensen vooraf hun mosselen, wijntje en saus naar geheim recept van oud-mosselman Bart Schot. Per kwartier kunnen er 15 auto's door de drive thru, waarbij ze ondertussen ook nog op de foto worden gezet, livemuziek te horen krijgen en verzoeknummers bij een dj kunnen indienen. En er wordt een spelletje autoringsteken gespeeld. Alles live te volgen via facebook tijdens een uitzending van de Mossel Draait Door.

Bestellen kan vanaf 1 juli via: mosseldrivethru.nl of mosselenrenesse.nl  

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Vereniging van Zeeuwse Gemeenten
VNO-NCW Brabant Zeeland
Aan de slag in Zeeland
Economic board Zeeland
Impuls Zeeland
Provinci Zeeland