Coronamonitor Zeeland

Middelburgs Beursje als steun in de rug voor lokale ondernemer

'Wees loyaal, koop lokaal.' Met deze leus introduceren Middelburgse ondernemers Het Middelburgs Beursje, waarmee de lokale ondernemers financieel gesteund kunnen worden.

In het Middelburgs Beursje zitten 5 munten die elk een waarde hebben van 5 euro. Het beursje waar die munten inzitten krijg je er gratis bij. "Maar als je dat wilt kun je ook voor 100 euro aan munten in het beursje kopen, dat mag je helemaal zelf weten", zegt initiatiefnemer Louise van 't Hof.

Speciale poster

Volgens Van 't Hof betaal je dus met een munt bij de ruim 160 deelnemende bedrijven in de binnenstad en op de Mortiere. Ze zijn straks te herkennen aan een speciale poster aan de gevel. Daarmee steun je die ondernemers. "Het geld komt uiteindelijk bij hen terecht, want ze kunnen de munten inleveren bij ons en wij betalen in echt geld uit", legt Van 't Hof uit. Daarnaast kunnen de munten worden geschonken aan de Kunst en Cultuurroute Middelburg of De Oostkerk.

In totaal worden er zesduizend van deze beursje gemaakt. Vanaf 15 november zijn zij te koop bij de meerdere ondernemers in de binnenstad van Middelburg.

 

Bron: OmroepZeeland

 

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners