Coronamonitor Zeeland

Nadeelcompensatie biedt nertsenhouders toekomstperspectief

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de nadeelcompensatie voor de nertsenhouderij gepubliceerd. Omdat de nertsenhouderij abrupt en drie jaar eerder dan voorzien tot een einde komt ontvangen ondernemers een gedeeltelijke compensatie. Hiermee wordt de basis gelegd voor het bouwen aan een andere toekomst voor bedrijf en gezin.

'Nertsenhouders en hun families krijgen met deze regeling duidelijkheid na een periode van grote onzekerheid. De afgelopen maanden hebben een grote impact gehad op onze gezinnen. Hoewel niet alle schade wordt gecompenseerd biedt de regeling in ieder geval toekomstperspectief', zegt Martijn Pijnenburg, vakgroep Nertsenhouderij van LTO.

'Nertsenhouders zullen 15% van de schade van het abrupte einde hun onderneming zelf moeten dragen. Dat "eigen risico" doet niets af aan het feit dat de blik nu op de toekomst kan worden gericht. Nertsenhouders hebben een zware tijd achter de rug. We hopen die snel achter ons te laten, met een voorspoedige afhandeling van het wetgevingstraject', aldus Wim Verhagen, directeur Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders.

Meer informatie: Kamerbrief over Nadeelcompensatieregeling bij het vervroegd verbod op de pelsdierhouderij

 

Bron: ZLTO

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners