Coronamonitor Zeeland

Nekslag dreigt voor groepsaccommodaties

Met de aanhoudende coronamaatregelen worden diverse bedrijfstakken hard getroffen. De bedrijfstak groepsaccommodaties valt echter buiten veel regelingen. Dat heeft te maken met de bijzondere bedrijfsvoering. Officieel mogen ze open zijn maar iedereen weet dat groepsvorming moet worden voorkomen. LTO Multifunctionele landbouw schaart zich daarom achter de oproep van HISWA-RECRON die voor een noodfonds voor groepsaccommodaties pleit.

Groepsaccommodaties blijven nagenoeg leeg. Zo ook de groepsaccommodaties bij agrarische ondernemers. Volgens geldende maatregelen mogen groepsaccommodaties wel open, maar zijn samenkomsten van groepen mensen verboden. En dat is nu net de doelgroep van deze accommodaties. Familiegroepen, verenigingen, scholen, geen van deze groepen kan momenteel gebruik maken van de accommodaties vanwege de coronamaatregelen. Deze leegte bij de bedrijven begon toen de eerste coronamaatregelen werden afgekondigd en het einde ervan is nog niet in beeld. Het is niet te voorspellen hoe het met virus in het voorjaar zit. En bij onduidelijkheid boeken consumenten niet.

HISWA-RECRON dringt daarom bij de overheid aan op een fonds dat groepsaccommodaties een bestaansbodem biedt. LTO Multifunctionele Landbouw onderschrijft de noodzaak. Alleen zo kunnen deze financieel gezonde bedrijven de coronacrisis overleven.

Lees hier het bericht van HISWA-RECRON

 

Bron: ZLTO

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners