Coronamonitor Zeeland

Op afspraak kunst kijken

Geen twee dagen, maar liefst een hele maand. In verband met de coronamaatregelen wordt de Kunst Kijk Noord-Beveland namelijk verlengd tot 19 januari. Tot die tijd kunnen kunstliefhebbers, op afspraak, terecht op één van de 16 deelnemende adressen op het eiland.

Dit weekend, 19 en 20 december, zou eigenlijk de Kunst Kijk plaatsvinden in alle dorpen op Noord-Beveland. Tijdens die twee dagen mocht heel kunstminnend Noord-Beveland komen kijken naar het werk van, in totaal, 22 lokale kunstenaars. Kijken met uiteindelijk de bedoeling om ook nog wat te verkopen. Maar ook hier gooide het coronavirus roet in het eten.

,,De exposities zijn allemaal bij kunstenaars thuis, in hun eigen atelier", legt initiatiefneemster Dimp Nelemans uit. ,,Dat betekent dat ze maar twee personen per dag mogen ontvangen volgens de laatste maatregels. Dus ik heb alle deelnemers opnieuw benaderd om te vragen wat we daarmee aan moesten. Iedereen was akkoord met die twee personen per dag, maar dan wilden ze wel uitbreiden tot 19 januari. Om meer mensen een kans te geven om te komen kijken. Dus dat hebben we gedaan."

Poster met adressen

En dus werkt de Kunst Kijk nu op afspraak. ,,Het is wel een beetje jammer dat het zo moet, maar het is niet anders. Belangstellenden moeten nu vooraf een afspraak maken om een kunstenaar te kunnen bezoeken."
Hoe dat in zijn werk gaat, legt Nelemans uit: ,,Op de deur bij elke deelnemer hangt een poster met alle deelnemende adressen en kunstenaars. Op www.gallerymaritime.nl staat dat ook allemaal en daar is ook mijn telefoonnummer te vinden. Dus ze kunnen mij ook bellen, dan zorg ik wel dat ze een afspraak krijgen."

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners