Coronamonitor Zeeland

Openingsplan, maar nog weinig zekerheden

Het is nog onzeker wanneer het precies van kracht wordt, maar het openingsplan is er. Het langverwachte licht aan het einde van de tunnel. Tegelijk is de onrust groot, krijgen we net te weinig antwoorden en passen regelingen vaak voor de grote groep, maar is maatwerk nodig. 

Zeeuwse bestuurders zijn daarom wekelijks in gesprek met ondernemers. Vanuit al die gesprekken zetten ze zich onder andere sterk in voor dat maatwerk. En kijken ze mee naar praktische oplossingen. Bestuurders en ondernemers anticiperen op het openingsplan.

Jo-Annes de Bat: “In het bestuurlijk overleg zoeken we naar wat we zelf meer kunnen doen. We spreken met banken, omdat we daar signalen over kregen en proberen zo concrete vragen te beantwoorden. Banken denken met ons en ondernemers mee. We verkennen de mogelijkheden van een nieuw fonds en gaan volgende week weer in gesprek met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om aandacht te vragen voor de Zeeuwse situatie. We kijken ook verder. We ondersteunen ondernemers die door willen en kunnen. Innoveren moet in alle tijden. Wellicht juist ook nu. We zien ook mooie contacten daaruit ontstaan van ondernemers die elkaar helpen. Dus houd vol, nog even. Laten we dat houvast vastpakken.” 

In deze monitor vindt u weer veel informatie, waaronder de Zeeuwse Regiekaart die is gemaakt om ondernemers zo snel mogelijk van de juiste hulp te kunnen voorzien én een handig dashboard van het UWV. Heeft u vragen of opmerkingen over deze monitor? Mail dan naar corona@zeeland.nl

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners