Coronamonitor Zeeland

Provincie investeert in online hulp voor dementerenden

Bellen, beeldbellen, hangouts, chatten, video; net als iedereen hebben ook dementerenden en hun mantelzorgers tijdens de coronacrisis hun toevlucht moeten nemen tot digitale instrumenten. En wat bleek? Ze werden er allemaal beter van.

Vandaar dat Stichting Zeeuwse Zorgschakels het project Digivitaal Zeeland heeft opgezet. Naar aanleiding van de ervaringen tijdens de lockdown staat in het projectplan: ‘Deze inzet smaakt naar voortzetting.’ Op Walcheren begint een proef, waarbij 50 cliënten van zorgverzekeraar CZ worden ondersteund met digitale hulpmiddelen. In Zeeuws-Vlaanderen en de Oosterschelderegio worden mantelzorgers ontlast door online hulp.  

Dierbaren om je heen

De provincie investeert 20.000 euro in beide initiatieven. ,,Dit past heel erg bij de zorg die je wilt verlenen aan mensen die ouder worden", legt gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) uit. ,,De ideale manier om langer thuis te wonen is als je je naasten en dierbaren om je heen hebt. De coronatijd heeft geleerd dat we dementerenden en mantelzorgers kunnen helpen met digitale instrumenten."

 

Bron: AD

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners