Coronamonitor Zeeland

Reisbureaus willen versoepelingen afdwingen via rechter

Los gaat het nog niet bij de verrereisspecialisten. Maar zodra de wereld groen (of geel) licht krijgt van Buitenlandse Zaken, verwachten ze een hausse aan boekingen. Om de druk op de overheid tot versoepelen op te voeren, dreigen de reisbureaus nu met een kort geding.

Reisorganisaties tellen de dagen dat de wereld van het slot gaat. Al ruim anderhalf jaar kunnen ze weinig tot geen reizen naar het verre buitenland uitvoeren. Het grootste deel van de wereld - buiten Europa - staat nog altijd op ‘oranje’, wat wil zeggen: niet reizen, tenzij het noodzakelijk is. Eerder deze week liet Buitenlandse Zaken weten de kleurcodes te willen gaan aanpassen, maar een datum en een concreet plan is er nog niet.

Een groeiende groep van 27 reisorganisaties is het wachten beu en wil dat het ministerie van Buitenlandse Zaken op uiterlijk 25 september wereldwijd een geel reisadvies instelt voor gevaccineerde reizigers, zodat ze weer op pad kunnen. Gebeurt dat niet, dan stapt de club naar de rechter. ,,Gevaccineerd ben je veilig, ook als een land veel besmettingen kent. Daarom zeggen wij: ‘Maak verre reizen mogelijk voor mensen die gevaccineerd zijn’”, aldus Joshua van Eijndhoven van Voya Travel namens de boze reisorganisaties. 

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners