Coronamonitor Zeeland

Restaurant open, maar geen koks of obers

Nu de economie weer snel op gang komt, kampen restaurants, winkels en de evenementen- en schoonmaaksector met een tekort aan personeel. Veel werknemers hebben tijdens de crisis ander werk gevonden en zijn niet makkelijk terug te halen. Sommige bedrijven betalen al meer dan de cao voorschrijft.

‘Het is nu al een slechte droom, maar het wordt een nachtmerrie’, weet Roel ten Dam van Smaakmakers Compagnie, leverancier van tijdelijk personeel voor horeca, vakantieparken en evenementen. ‘Nu is de horeca ontploft, maar kijk eens hoeveel festivals en evenementen begin september zijn gepland. Zoveel kassasystemen, heftruckchauffeurs, horecapersoneel en gastvrouwen zijn er helemaal niet.’

Nu de door corona zwaar getroffen horeca vanaf zaterdag ook weer binnen gasten mag ontvangen, loopt de sector aan tegen een volgend probleem: een tekort aan personeel. Dat geldt niet alleen voor de horeca, maar ook voor de evenementensector, de winkels en schoonmaakbedrijven. De horeca telde voor de crisis zo'n 500.000 banen en de evenementensector 100.000. In de schoonmaak werken 130.000 mensen, in de winkels zijn dat er ruim 800.000.

Brancheorganisatie MKB-Nederland spreekt van een 'stevig probleem'. 'Er zijn op dit moment maar liefst 250.000 openstaande vacatures', zegt een woordvoerder. Dat zijn er ruim 50.000 meer dan in het tweede kwartaal van verleden jaar. Volgens Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie bij het UWV, steeg het aantal vacatures in mei met ruim 10%. 'In de tijdens de crisis zwaarst getroffen sectoren als de horeca lag dat percentage zelfs op 25%.'

Om zes uur thuis
Veel horecamedewerkers hebben tijdens de crisis ander werk gevonden en zijn niet makkelijk terug te halen. ‘In de GGD-centra of in de bouw verdienen ze meer en zijn ze om zes uur thuis’, zegt Ten Dam van Smaakmakers Compagnie. ‘Ik heb nu al iedereen gedetacheerd, terwijl de evenementen, festivals en concerten nog moeten beginnen. We hebben onze opdrachtgevers gezegd: “we doen ons best, maar zullen ook nee moeten verkopen''.'

In de jacht op medewerkers betalen de eerste bedrijven inmiddels meer loon dan de cao voorschrijft. De Veghelse cateraar Hutten is er daar een van. ‘Er zijn weer mensen nodig en die kunnen we moeilijk vinden’, zegt HR-directeur Pascal Verheugd. ‘Vooral zelfstandig werkende koks en flexibel en ervaren bedienend personeel is weer schaars. Door de grote vraag naar horecapersoneel en de tekorten in de markt zien wij opwaartse druk op de salarissen.’

Het bloed van een pijnlijke reorganisatie is nog niet opgedroogd of de cateraar moet weer volop gaan werven. ‘In totaal moesten we 800 mensen laten gaan, en de verwachting is dat we dit jaar alweer 500 nieuwe nodig hebben', zegt Verheugd. 'Als horeca en evenementen aantrekken dan komen werkgevers in onze sector ruim 100.000 mensen tekort. Ook omdat er een correctie zal plaatsvinden. Mensen hebben wat te besteden en willen weer iets vieren.’

Voor een deel heeft de evenementen- en horecasector het tekort aan zichzelf te wijten. 'De ondernemers die mensen hebben ontslagen zitten nu met de gebakken peren', zegt horecaondernemer Dirk-Jan Stip uit Amersfoort. 'Nu moeten ze niet alleen mensen werven, maar ook opleiden. Dat lukt nooit.' Zelf heeft Stip voldoende medewerkers omdat hij tijdens de crisis iedereen in dienst heeft gehouden. 'Loyaliteit loont.'

Flexakkoord remt herstel
Ten Dam van Smaakmakers Compagnie moppert op het voorstel van bonden en werkgevers voor een nieuw flexakkoord, dat uitzendwerk aan banden dreigt te leggen. 'Dat remt het herstel in de horeca en evenementensector', zegt hij. ‘Ik bied flexwerkers graag een contract aan, maar dat willen ze niet. Het zijn geen vijftigjarigen die gedwongen worden om in uitzendbaantje te werken, maar twintigers die af en toe wat willen verdienen.’

Ook in de schoonmaaksector loopt het aantal vacatures flink op. Bij CSU zijn het er 600, tientallen procenten meer dan een paar maanden terug. 'Die stijging komt vooral door de toenemende vraag bij bungalowparken, scholen en het openbaar vervoer', zegt John van Hoof, bij CSU voorzitter van de raad van bestuur. 'Door de concurrentie van winkels en de horeca valt het niet mee daar mensen voor te vinden.'

In de retail is er in de modewinkels en sportzaken sprake van personeelskrapte. Tijdelijke contracten die tijdens de crisis niet werden verlengd, worden nu weer ingevuld', aldus een woordvoerder van brancheorganisatie Inretail. 'Bij woonwinkels is de schaarste meer structureel van aard.'

Bron: Het Financieele Dagblad

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners