Coronamonitor Zeeland

Samen buiten genieten

Even een frisse neus halen kan gelukkig overal in onze mooie provincie heel goed. Maar wil je ondertussen ook nog wat cultuur opsnuiven, denk dan eens aan een wandeling of fietstocht met een stukje geschiedenis, zoals:

Staats-Spaanse Linies Zeeuws-Vlaanderen:

in Zeeuws-Vlaanderen liggen restanten van 16e en 17e eeuwse militaire verdedigingswerken, aangelegd in de periode van de Tachtigjarige Oorlog tot aan de Franse Tijd. Bij deze zogenoemde Staat-Spaanse Linies komen natuur, cultuur, landschap en geschiedenis samen. Je kunt wandelen, maar ook fietsen, de fietsroute Staats-Spaanse Linies is 63,4 kilometer lang. Meer informatie op www.staatsspaanselinies.eu.

 

De route van Roosevelt in Oud-Vossemeer:

De voorouders van de Amerikaanse presidenten Theodore Roosevelt en Franklin Delano Roosevelt hebben hun oorsprong liggen in Oud-Vossemeer. Een digitaal kijkje in het Roosevelt Informatiecentrum in Oud Vossemeer kan nog steeds www.rooseveltoudvossemeer.nlen is een goede inspiratie voor een ommetje van 3,3 kilometer lang (kan met 2,7 kilometer verlengd worden), meer op  https://www.rooseveltoudvossemeer.nl/omgeving/volg-de-route-van-roosevelt/.

 

Fiets-vlietbergtour op Walcheren:

In Zeeland zijn er nog zo’n veertig aarden heuvels te vinden in het landschap, vliedbergen (mottes) genoemd. Ze werden vanaf de 11e eeuw aangelegd als woonheuvels. De hoogste vliedberg van Zeeland is die van Wemeldinge: 12 meter hoog. Je kunt een fietstour maken langs de vlietbergen. Je vindt ze nog in de hele provincie, die op Walcheren zijn te vinden op www.hetzeeuwselandschap.nl/natuurgebieden/vliedbergen-walcheren.

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners