Coronamonitor Zeeland

Schouwen-Duiveland roept cultuursector op zich te melden voor steun

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland leggen 320.000 euro op tafel voor de cultuursector in de gemeente, dorpshuizen en andere verenigingsgebouwen en voor kleinere jeugd- en jongerenorganisaties. Het geld is bedoeld om schade door corona in het afgelopen jaar te vergoeden.

Het geld is afkomstig van het Rijk en is bedoeld om de cultuursector te ondersteunen en door de coronatijden te helpen. Het geld wordt door de Zeeuwse gemeenten verdeeld over de sector. In totaal is er 2,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Zeeland.

De aangewezen sectoren krijgen een maand de tijd om aan te tonen hoe groot de schade voor hen was in 2020. Daarvoor moeten ze hun jaarrekeningen van 2018, 2019 en 2020 op tafel leggen.

De gemeente Schouwen-Duiveland wil volgens wethouder Jacqueline van Burg eerst alle aanvragen voor een coronavergoeding op een rij zetten, voordat het college eventueel besluit om ook nog eigen geld beschikbaar te stellen.

Van musea tot scoutingvereniging

Eén van de voorwaarden voor het aanvragen van een vergoeding is, dat de organisatie 'financieel gezond was voor de coronacrisis en levensvatbaar na de coronacrisis', staat in een bericht van de gemeente. Het gaat om musea, maar ook bijvoorbeeld een scoutingvereniging.

Stadhuismuseum

Het grootste deel van het geld, 212.000 euro, gaat naar culturele instellingen en musea. Wethouder Jacqueline van Burg (Leefbaar Schouwen-Duiveland) denkt daarbij aan onder meer het Stadhuismuseum en filmtheater Fizi in Zierikzee, die ook eerst jaarcijfers moeten laten zien om de hoogte van hun schadebedrag vast te stellen.

Rijksgeld

De gemeente wil volgens wethouder Van Burg eerst alle aanvragen voor een coronavergoeding op een rij zetten, voordat het college eventueel besluit om ook nog eigen geld beschikbaar te stellen.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners