Coronamonitor Zeeland

Sluiting is weer een klap voor Zeeuwse bioscopen, theaters en musea

Dat publieke gebouwen zoals bioscopen, bibliotheken, theaters en musea vanaf woensdagavond twee weken dicht moeten, is opnieuw een zware dobber voor de Zeeuwse organisaties. ,,Dit is een hard gelag”, zegt Frans Lievens van Zeelandtheaters. ,,Om moedeloos van te worden.”

Lievens betreurt het vooral dat de regels keer op keer wijzigen. ,,We hebben inmiddels al vijf keer de bakens moeten verzetten. Je kunt niets meer inplannen, niet meer vooruitkijken. Dat is heel erg frustrerend.”

,,Dit is natuurlijk heel erg jammer”, zegt Jéan Rottier van bioscoop CineCity. ,,Ik ben ervan overtuigd dat het voor bioscopen qua veiligheid niet nodig was geweest. We werken al vanaf het begin met strenge protocollen. Maar ik kan wel begrijpen dat men nu het aantal reisbewegingen verder wil indammen.”

Voor bioscopen is het een ‘dramajaar’. ,,Ik hoop nu op een korte pijn, zodat we over een aantal weken weer open kunnen, liefst met meer dan dertig mensen per zaal”, zegt Rottier. ,,Het zou ons heel erg helpen als De Slag om de Schelde doorgaat en we in de kerstvakantie open zijn.”

Per definitie ingrijpend

,,Het museum sluiten is per definitie ingrijpend”, zegt directeur Marjan Ruiter van het Zeeuws Museum. ,,We hebben er veel administratie aan. Ik vind het ook heel moeilijk dat er veel mensen thuis zitten en we ze niet kunnen bieden wat ze nodig hebben.”

Het moment had op zich slechter gekund. ,,Door alle maatregelen konden we al een beperkt aantal mensen toelaten. Bovendien zijn er nu überhaupt weinig mensen die naar een museum toegaan. Het is een heel rustige periode. Dus ik denk dat het aan de inkomstenkant niet veel zal uitmaken.”

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners