Coronamonitor Zeeland

Sport & Cultuur TAS voor THUIS

Gedeputeerden Jo-Annes de Bat en Anita Pijpelink hebben op vrijdag 8 mei jl. tijdens een dansles van Dansschool Body Action in Goes de eerste tassen uitgereikt aan intermediairs van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland en aan sport- en cultuurorganisaties.

Bassischolen en buitensportverenigingen kunnen hun programma’s gefaseerd weer gaan opstarten. Hoe dat er precies gaat uitzien en welke effecten dit heeft op de sport- en cultuurparticipatie van de jongste jeugd is nog niet te overzien. De afgelopen periode is er vooral veel digitaal aangeboden door zowel het onderwijs als sport- en cultuuraanbieders. In gezinnen waar niet of nauwelijks computers aanwezig zijn en/of internet beschikbaar is, en ouders niet altijd vaardig genoeg zijn om kinderen te ondersteunen is dit een probleem.

Daarom is op verzoek en met financiële  ondersteuning van de Provincie door Cultuurkwadraat en Sport Zeeland naar een idee uit Utrecht een Sport & Cultuur TAS voor THUIS ontwikkeld. Het pakket is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en zit vol met sportieve en culturele activiteiten. Met deze tas kunnen kinderen zelfstandig aan de slag zonder beeldscherm. Via de intermediairs van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland worden in de komende tijd 1500 tassen onder Zeeuwse kinderen verspreid. In de tas zit bovendien een aanmeldformulier voor sport- of cultuurdeelname voor het komende schooljaar via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland.

 

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Vereniging van Zeeuwse Gemeenten
VNO-NCW Brabant Zeeland
Aan de slag in Zeeland
Economic board Zeeland
Impuls Zeeland
Provinci Zeeland