Coronamonitor Zeeland

Stembus op wielen voor ouderen in Kapelle

Zeventigplussers in Kapelle kunnen op de verkiezingsdag 17 maart hun briefstem inleveren in een speciale bus die door de gemeente rijdt. De rode Amerikaanse schoolbus is bedoeld voor ouderen die tot een corona-risicogroep behoren. De omgebouwde schoolbus stopt op verschillende plekken in Kapelle.

Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen werd de bus ook al ingezet, maar toen als mobiel stembureau. Ditmaal is het alleen bedoeld voor ouderen die per brief willen stemmen. "We proberen de drempel zo laag mogelijk te houden", zegt burgemeester Fons Naterop van Kapelle. "De vorige keer was een succes, dus we herhalen dat. En het is een eyecatcher."

Kapelle denkt dat er door de rondrijdende bus mensen ook worden gewezen op de verkiezingen en gaan stemmen. In de bus is in principe alleen plek voor de zeventigplusser. Naterop: "We zullen mensen die echt zijn stem wil uitbrengen in de bus niet tegenhouden. Het gebeurt op een veilige manier, een voor een."

De bus begint in Biezelinge. Daarna rijdt de bus naar Kapelle, Schore, Eversdijk, Wemeldinge met als eindbestemming Kapelle. De exacte tijden staan op de website van de gemeente Kapelle.

Bron: Omroep Zeeland

 

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners