Coronamonitor Zeeland

Strengere regels voor reizigers uit het buitenland

Voor reizigers uit het buitenland, waaronder arbeidsmigranten die met het vliegtuig of schip naar Nederland willen reizen, zijn extra regels van kracht.

Het gaat om de volgende aanvullende regels met ingang van zaterdag 23 januari 2021 00.01 uur:

  • Er geldt een vliegverbod vanuit Groot-Brittannië, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika;
  • Reizigers die met het vliegtuig of schip naar Nederland willen reizen moeten, naast een negatieve test, vlak voor het aan boord gaan van het vliegtuig of schip een sneltest laten doen. Alleen als deze ook negatief is mogen zij naar Nederland reizen.

Daarnaast werkt het kabinet aan een manier om quarantaine verplicht te stellen. Deze verplichting kan pas over een aantal weken ingaan. Bij aankomst in Nederland zouden reizigers verplicht 10 dagen in quarantaine moeten. Wanneer deze reizigers in quarantaine zijn kunnen zij op dag 5 een coronatest laten doen bij de GGD. Is deze negatief dan eindigt de quarantaine. Later zal hier meer informatie over volgen.

Internationale werknemers met eigen vervoer

Voor reizigers (en dus ook internationale werknemers) die met eigen vervoer (eigen auto of busje) de grens oversteken blijft het dringende advies om 10 dagen in quarantaine te gaan na aankomst in Nederland. Nederland sluit de grenzen niet voor personenverkeer per auto. Reizigers (en dus internationale werknemers) die vanuit het buitenland tijdens de avondklok naar Nederland reizen, mogen vormvrij aantonen dat zij uit het buitenland komen en dat het noodzakelijk is om op die tijd onderweg te zijn. Wanneer internationale werknemers na aankomst in Nederland, tijdens de avondklok willen reizen gelden dezelfde regels als voor iedereen.

Bron: ZLTO

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners