Coronamonitor Zeeland

Studenten: schrap bindend studieadvies in deze abnormale tijden

Universiteiten moeten meer begrip tonen voor “de moeilijke situatie waar eerstejaarsstudenten zich in bevinden” en alsnog het bindend studieadvies (BSA) schrappen, vinden acht lokale studentenbonden. Ze hebben de colleges van bestuur van hun universiteiten een brandbrief gestuurd met de dringende oproep om de lijn van de hogescholen te volgen, die dit jaar geen BSA hanteren vanwege de negatieve gevolgen die de coronapandemie heeft voor het hoger onderwijs.

Universiteiten vinden het zelf tot nog toe niet nodig om het BSA in dit collegejaar opnieuw te schrappen. Vorig collegejaar deden ze dat nog wel.

“Wegens het vele online-onderwijs valt veel begeleiding en onderling contact weg”, stelt voorzitter Lyle Muns van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). “Je kunt onder deze abnormale omstandigheden niet vragen van eerstejaars studenten dat ze op een normale manier studeren en netjes alle studiepunten halen.”

De acht lokale bonden die de brieven hebben verstuurd horen bij de LSVb. Twee ervan zijn actief in Amsterdam, de andere in Nijmegen, Maastricht, Groningen, Delft, Wageningen en Utrecht. Ze stellen dat veel studenten kampen met concentratie- en motivatieproblemen. Muns noemt het bindend studieadvies daarom “een extra drukmiddel dat eerstejaarsstudenten tijdens de coronacrisis kunnen missen als kiespijn”.

 

Bron: Nieuws

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners