Coronamonitor Zeeland

Te vroeg om te praten over winteropenstelling minicampings 2021/2022

Het is nog veel te vroeg om nu al te beslissen of de Veerse minicampings aan het einde van dit jaar weer open mogen om gedurende de wintermaanden gasten te ontvangen. Dat antwoord geeft een woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van opmerkingen van twee voormannen van belangenorganisatie Vekabo. 

Pieter Marinussen en Adrie Boogaard lieten eind vorige week weten dat ze hopen dat ze ook dan gasten mogen ontvangen. Het Veerse college gaf enkele maanden geleden toestemming om dit winterseizoen (2020/2021) open te zijn. Normaal moeten ze tussen 15 november en 1 maart sluiten. Maar in verband met de coronacrisis krijgen ze ontheffing om op deze manier iets van de financiële schade die ontstond door de gedwongen sluiting in het voorjaar, terug te verdienen. Maar volgens Marinussen en Boogaard hebben heel wat belangstellenden geannuleerd waardoor het winterseizoen is mislukt.
 
Volgens de woordvoerder kijkt de gemeente, net als vorig jaar, wat de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen hebben betekend en gaan betekenen voor iedereen. ,,Het is nu nog te vroeg om uitspraken te doen.”

Plaatsing privésanitair

De beide Vekabo-voormannen hopen ook dat hun bedrijven toestemming krijgen voor het plaatsen van privésanitair. Daar is wegens corona veel vraag naar. Het antwoord van het Veerse college is duidelijk. Die toestemming krijgen ze niet. De woordvoerder: ,,Voor de minicampings zijn in het bestemmingsplan regels opgenomen, onder meer over het aantal eenheden en sanitaire voorzieningen. De impact op het landschap en het onderscheid met reguliere campings zijn bepalend voor die regeling. Wijzigingen zijn vooralsnog niet aan de orde.”

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners