Coronamonitor Zeeland

Technofeest Fijn gaat outdoor in Goes

Ze hebben twee jaar moeten wachten, maar Janick van Megroot en Eric Clement kunnen hun droom van een outdoor technofestival nu eindelijk waarmaken. Zaterdag staan op het grasveld naast Bax Music in Goes 750 mensen te feesten tijdens Fijn Outdoor.

Onder de naam Fijn houden Janick en Eric al een aantal jaren technofeesten door heel Zeeland. Maar wel altijd binnen, bijvoorbeeld in de Goederenloods in Goes of Panta Rhei in Vlissingen. Het idee om een keer een festival in de buitenlucht te houden, zat al wat langer in hun hoofd. ,,Twee jaar geleden stond ik een banner op te hangen aan de buitenkant van het pand van Bax Music, waar ik werk”, legt Janick uit. ,,Toen dacht ik ineens: dit is eigenlijk wel een heel mooie plek voor zo’n outdoor-editie.”

Zijn baas vond het prima en dus begonnen de voorbereidingen. Fijn Outdoor had eigenlijk in 2020 al moeten plaatsvinden, maar het laat zich raden waarom dat niet kon doorgaan. Nu het coronavirus beetje bij beetje onder controle komt, kan het festival in Goes alsnog plaatsvinden. De vergunning voor komende zaterdag is helemaal rond. Wel mogen er maximaal 750 bezoekers komen, die allemaal een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest moeten laten zien. Afstand houden is dan niet meer nodig. ,,Het is heerlijk om eindelijk weer eens iets te kunnen organiseren”, zegt Janick. Hij ziet nu ook redelijk veel nieuwe, jonge gezichten onder de kaartkopers. ,,Het is goed om te zien dat ook de jonge generatie komt kennismaken met de muziek waar wij zo van houden.’’

Diverse dj’s maken zaterdag hun opwachting. Janick en Eric zijn dj, dus uiteraard draaien ze zelf. Andere namen die op het affiche staan, zijn Geerten van Duin, Pofpofpas, SAMA, Ostrea en Roman Anthony. Wie nog een ticket wil bemachtigen heeft overigens pech, want het festival is stijf uitverkocht. ,,Af en toe vraagt iemand wel eens of ik hem of haar er nog tussen kan krijgen, maar daar begin ik niet aan”, zegt Janick. ,.We houden ons aan de regels.”

Meer bezoekers

Gezien het succes denkt hij al aan een volgende editie. Als de regels het dan toelaten misschien wel met twee podia en wat meer bezoekers. ,,Ik denk dat we op het terrein bij Bax Music ook wel duizend of zelfs twaalfhonderd mensen kwijt kunnen.’’ Een outdoorfestival op een andere locatie sluit hij echter ook niet uit, net als een meerdaags festival, waarbij bijvoorbeeld ook een dag Nederlandstalige muziek centraal staat. Het is allemaal toekomstmuziek. ,,Laten we eerst maar eens kijken hoe het zaterdag allemaal loopt.”

Techno op de kaart

Voor Janick en Eric begon het zeven jaar geleden allemaal in het kleine, nu niet meer bestaande cafeetje Time Out aan de Magdalenastraat in Goes. Janick - toen al actief als dj - vond dat het tijd was voor een technofeestje en vroeg de cafébaas of hij dat daar mocht houden. Het werd een succes. Eén van die bezoekers was Eric Clement uit Goes, die eveneens actief was als dj. Hij had er ook wel oren naar om het techno-genre wat meer op de kaart te gaan zetten. Het tweetal besloot de handen ineen te slaan. In 2014 hielden de twee mannen in Jersey wat ze zelf noemen ‘het eerste echt goede technofeest van Goes’. Daarna groeide hun ‘techno-imperium’ snel.

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners