Coronamonitor Zeeland

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) voor boeren en tuinders

Agrarische ondernemers die direct geraakt zijn door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen ook na 1 oktober 2020 de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen. ZLTO kan helpen met de aanvraag en beantwoordt uw vragen.


Heeft u omzetverlies door de coronamaatregelen en moeite om de vaste lasten van uw onderneming te betalen? Dan kunt u via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) subsidie aanvragen. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers krijgen een subsidie voor hun vaste lasten. U vraagt de tegemoetkoming telkens aan voor een periode van drie maanden.

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de regeling. Zo is de TVL-subsidie afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies. Het omzetverlies door de coronacrisis moet minimaal 30 procent bedragen.

Een ondernemer moet minimaal 3.000 euro aan vaste lasten hebben, volgens het percentage dat bij de SBI-code hoort. En het bedrijf moet voor 15 maart 2020 zijn opgericht.

De TLV-regeling staat open tot 30 juni 2021 en verloopt in kwartalen.

De voorwaarden kunnen elk kwartaal wijzigen. Subsidie voor het vierde kwartaal van 2020 is vanaf medio november tot en met 29 januari 2021 aan te vragen. Aanvragen gaat via de website van RVO.nl met eHerkenning of DigiD.

ZLTO-adviseurs kunnen samen met u de aanvraag verzorgen en uw vragen beantwoorden. Wilt u ondersteuning bij de aanvraag voor de regeling? Bel dan uw ZLTO-adviseur of neem contact op met de ZLTO Informatielijn via (073) 2173333 of info@zlto.nl. U wordt daarna doorverwezen naar de juiste adviseur.

Bron: ZLTO

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners