Coronamonitor Zeeland

Tijd voor een nieuwe aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten

De voorwaarden zijn vergelijkbaar met het eerste kwartaal. De opslag voor landbouwbedrijven blijft. Daarnaast is het subsidiepercentage verhoogd naar 100%. Als referentieperiode kan nu gekozen worden voor Q2 2019 of Q3 2020.

Slimme afweging

Voor een aantal ondernemers heeft het eerste kwartaal al tot een uitkering geleid. Dit is afhankelijk van je persoonlijk bedrijfssituatie in relatie tot de voorwaarden. Door je product op het kuiste moment te verkopen, kun je invloed hebben op het wel of niet voldoen aan de voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan aardappelen die nog verkocht moeten worden.

Het kan dus zeker de moeite waard zijn om hier tijd voor vrij te nemen en een afweging te maken. Een TVL uitkering is voor bedrijven welkom in deze tijd waarin volop teeltkosten worden gemaakt.

Ook voor het derde kwartaal van dit jaar wordt een TVL openstelling verwacht.

eHerkenning

Voor de aanvraag is eHerkenning niveau 3 nodig. De meeste ondernemers hebben niveau 2 vanwege o.a. de gecombineerde opgave. Vraag tijdig het hogere niveau 3 aan en voorkom dat je een spoedprocedure in moet of helemaal geen TVL meer kan aanvragen. De meeste aanbieders hebben een aantal dagen verwerkingstijd nodig.

Meer informatie over de regeling kun je vinden op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/q2-2021 of neem contact op met jouw ZLTO adviseur via de ZLTO informatielijn 073—217 33 33.

Bron: ZLTO

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners