Coronamonitor Zeeland

Toeristen blijven weg, corona-coaches zijn voorlopig niet nodig

Het is zo rustig geworden aan de Walcherse kust dat de corona-coaches overbodig zijn geworden. Ook neemt de gemeente Veere voorlopig geen extra maatregelen om het verkeer in de kustplaatsen te regelen. Momenteel verblijven maar weinig toeristen op Walcheren en het weer is ook niet dusdanig dat er veel dagjesmensen naar de kust komen.

Daarom zijn er nu geen extra corona-maatregelen nodig die voorkomen dat het te druk wordt en bezoekers geen anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. De laatste week waren alleen nog maar beperkende maatregelen van kracht in Zoutelande. De kernen in Domburg en Veere waren al eerder open voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Het betekent ook dat er geen corona-coaches meer actief zijn. 

Wel blijven de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente controleren. Bijvoorbeeld op de naleving van de coronamaatregelen in de horeca of op de naleving van de regels voor samenkomsten, aldus de gemeente. ,,We blijven de drukte goed in de gaten houden. Als de omstandigheden het vragen stellen we opnieuw extra maatregelen in.”

 

Bron: PZC

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners