Coronamonitor Zeeland

Trend forse stijging verkoop caravan en camper

In de eerste helft van 2021 werden in Nederland exact 5.400 nieuwe caravans geregistreerd, oftewel ruim 35 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en het hoogste aantal sinds 2011 voor een eerste jaarhelft. De verkoop van caravans kende een aantal jaren een daling maar 2020 kwam de hernieuwde aandacht voor de sleurhut. Het negatieve sentiment rond de caravan lijkt omgeslagen. De populariteit stijgt dit jaar door.
 
Uit de cijfers van BOVAG, KCI (Kampeer en Caravan Industrie) en dataleverancier RDC blijkt verder dat de verkoop van nieuwe campers met 2.041 stuks tot recordhoogte reikte. 
 
Het lijkt erop dat een eigen caravan of camper een veilig gevoel geeft in Europa waarin constant coronamaatregelen wisselen deze zomer.
 
Het aantal nieuwe kampeerauto’s tot en met juni lag ruim 43 procent hoger dan in de eerste zes maanden van 2020. De camperverkoop reikte in een eerste jaarhelft überhaupt nooit eerder boven de 1.500 stuks. Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 nam het totale aantal campers in Nederland dan ook met meer dan 16 procent toe, tot 152.203 exemplaren op 1 juli 2021. 
 
Bron: Nritmedia

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners