Coronamonitor Zeeland

Van horecaondernemer naar modeontwerper

"Eigenlijk ontstond het idee vanuit verveling." Drie horecaondernemers uit Cadzand zijn al maanden dicht en daarom kwamen ze met het idee om een kledinglijn op te zetten. "Afgelopen zomer verkochten we een t-shirt met ons logo en een luiaard erop. Dat liep als een trein, dus daarom hebben we nu truien gemaakt."

Niels Fremouw, Daniël Dankaart en Frans Roets verkopen sinds kort truien: "Op de truien staan afbeeldingen van voorwerpen die met het nachtleven te maken hebben: een discobal, een platenspeler, een aansteker, een leeg flesje bier. Eigenlijk alles wat nu niet mogelijk is, staat op de trui", vertelt Niels enthousiast. "We zijn positief ingesteld en hebben er vertrouwen in dat we binnenkort weer gewoon van het nachtleven kunnen genieten. Tot die tijd kun je eraan terugdenken door deze trui."

Het beroep van modeontwerper is een nieuwe ervaring voor de mannen: "De modewereld is wel een ver-van-mijn-bed-show, maar ik vind het heel leuk om me hiermee bezig te houden. Het bedenken van het ontwerp voor de truien en het maken van video's om de truien goed in de markt te zetten, is een mooie nieuwe uitdaging", legt Daniël uit. "Op zich zijn we best stijlvol, dus we vinden onze weg wel in deze nieuwe wereld van mode. Frans maakt altijd de ontwerpen en die heeft er ook veel verstand van, dus daar vertrouwen we op."

Badpakkenlijn

Omdat ook kledingwinkels dicht zijn, worden de truien online verkocht. "Het gaat heel goed met de verkoop. We hebben al tientallen truien verkocht, dus dat is mooi." De verkoop smaakt dan ook naar meer: "We denken er aan om komende zomer ook een badpakkenlijn op te zetten, want we zitten natuurlijk wel aan het strand hier. Misschien kunnen we dan een deel van onze horecazaak inrichten als kledingwinkel", lacht Daniël.

Bron: Omroep Zeeland

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners