Coronamonitor Zeeland

Veel minder aanvragen op eerste dag van tweede noodpakket

Ruim 5500 werkgevers hebben een aanvraag ingediend voor de tweede ronde van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), die ondernemers in staat moet stellen loon door te betalen tijdens de coronacrisis. Dat meldt het UWV.

Maandag konden werkgevers voor het eerst zo'n aanvraag indienen. Op de eerste dag van de eerste variant van de NOW-regeling, was het aantal aanvragen met 33.000 zes keer hoger.

Bedrijven met minimaal 20% omzetverlies over vier maanden tijd, krijgen voor juni tot en met september maximaal 90% van het loon door de overheid vergoed. Daarmee moeten ze hun werknemers doorbetalen. Als ondernemingen werknemers ontslaan hoeven ze hier geen boete voor te betalen, zolang deze ontslagen zijn afgestemd met de bonden, of zolang het er minder dan twintig zijn.

Uit een rondvraag van het FD bleek al dat minimaal driekwart van de AEX-bedrijven geen gebruik maakt van de tweede noodsteunregeling. Zij hebben het niet nodig of vinden dat de NOW niet is bedoeld voor multinationals. Ook dreigende reputatieschade was een motivatie.

De nieuwe NOW-regeling kan nog tot en met 31 augustus worden aangevraagd.

Bron: FD

Houd u aan de voorzorgsmaatregelen

Houd 1,5 m afstand

Houd 1,5 m
afstand

Was vaker je handen

Was vaker
uw handen

Werk zoveel mogelijk thuis

Werk zoveel
mogelijk thuis


Partners Partners